SSH és Telnet

Mostanra valószinüleg van egy működőképes DD-WRT-s routerünk. Állítsuk be, hogy Putty segítségével is tudjunk kapcsolódni.

Nyissuk meg a böngészőnkben az admin oldalt. (Ha nem állítottuk át, akkor 192.168.1.1)

A Services / Services menüpont alatt keressünk egy Secure Shell feliratú panelt, és ott engedélyezzük az SSHd és Password login bejegyzéseket.

Amennyiben kívülröl is el akaruk érni a routerünket Putty segítségével, akkor az Administration / Management menüpont alatt a Remote Acces panelen engedélyezzük az SSH management bejegyzést. Ha a Web GUI management-et is engedélyezzük, akkor az admin oldalt is elérhetjük kívülről.

Töltsük le a Puttyprogramot és csomagoljuk ki. Elíndítva egy ilyen képet kapunk:

A Host Name mezőbe írjuk be a router-ünk IP címét, és a Connection Type-nál állítsuk SSH-ra. Az open gombbal elindítunk egy “terminál” ablakot, ahol bekéri a felhasználónevet és jelszót. Az első csatlakozáskor megkérdezi tőlünk, hogy csatlakozzunk-e. Tegyünk eleget a kérésnek: csatlakozzunk és adjuk meg a felhasználónevet és a jelszót.

Ezzel már linuxban tudunk konfigurálni. Ha sikerült SSH-val bejutnunk a rendszerbe, akkor kikapcsolhatjuk a Telnet bejelentkezést. Ezzel biztonságosabbá tehetjük a hálózatunkat.

vasárnap, október 19th, 2008 DD-WRT

1 hozzászólás to SSH és Telnet

  1. ssh ban van lehetőség ki és bekapcsolni a webguit?
    Előre is köszönöm

  2. Csabu72 on augusztus 31st, 2009

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.