Archive for október, 2008

OptWare telepítése

Ebben a fejezetben megnézzük, hogy hogyan telepítsük fel az OptWare csomagot. Ezzel rengeteg új funkcióval bővíthetjük a már így is különösen okos routerünket.

csütörtök, október 30th, 2008 DD-WRT 2 Comments

USB PenDrive telepítése

Mostani bekezdésünkben megnézzük, hogyan tudjuk kiterjeszteni a router-ünk tárkapacitását pendrive vagy usb külső winchester segítségével.

péntek, október 24th, 2008 DD-WRT 22 Comments

SSH és Telnet

Mostanra valószinüleg van egy működőképes DD-WRT-s routerünk. Állítsuk be, hogy Putty segítségével is tudjunk kapcsolódni.

vasárnap, október 19th, 2008 DD-WRT 1 hozzászólás

Firmware telepítése

Az első bejegyzésben megnézzük, hogy hogyan lehet felvarázsolni a DD-WRT-t a vasra. Az alap kiinulási pot, hogy gyári firmware van a routerünkön.

Figyelmeztetés:

A routeren nem gyári firmware használata garanciavesztés von maga után. A firmware cserénél előfordulhat, hogy a router használhatatlanná válik, vagy csak a router szétszerelésével és alkatrész lábak összeérintésével válik újból használhatóvál. Az itt leírtakat mindenki csak saját felelősségére használja!

vasárnap, október 19th, 2008 DD-WRT 27 Comments

A kezdet …

… avagy rakjunk a Router-re Linuxot. Az oldal létrejöttének aprója, hogy én otthon nekifogtam egy “okos” router telepítésnek. Az interneten magyarul nem nagyon találtam leírást. Fellelhető néhány jó oldal, de ezek általában nem a DD-WRT disztribúcióval foglakoznak. Gondoltam hát, hogy megosztok veletek egy leírást, amit alapul tudtok venni a saját “server” telepítéséhez.

szombat, október 18th, 2008 DD-WRT Nincs hozzászólás